torsdag, januari 12, 2006

Xbox [360]: Japan vs. USA

I en av dagens nyheter på xbox-scene var att Xbox har sålt total 470 000 stycken enheter i Japan sedan den släpptes där i februari 2002.
Knappt en halv miljon enheter är inte speciellt mycket i dessa samanhang. Xbox 360 [1] sålde jämförelsevis 326 000 enheter i USA de nio första dagarna efter att den släpptes den 22a November förra året. Och då ska man veta att de tog slut i affärerna och det gick inte att köpa fler än så. En inte så vild gissning är alltså att det skulle snabbt sålts mer än en halv miljon Xbox 360 i USA om det fanns tillräkligt många att köpa.

Så vilken slutsats kan man dra av detta? Att japaner inte är lika spelkonsoltokiga som amerikaner? Knappats. Var sjätte japan äger en PlayStation 2. Jag tror snarare att den genomsnittlige japanen bryr sig ganska lite om Xbox (360) i jämförelse med medelamerikanen.

Själv är jag lite intresserad ax Xbox 360, men det är egentligen bara av en anledning - The Elder Scrolls IV: Oblivion. Det spelet kommer dock till PC också, så egentligen är inte Oblivion anledning nog att köpa en Xbox 360.

[1] Sämta namnet på en spelkonsol sedan nittonhundrafrösihjäl.

Etiketter: